Senaste inläggen

Av miaocd miaocd - 28 juli 2018 18:05

Det viktigste är att må bra och har balans tycker jag!

Jag är medveten om att jag kan använda ord som låter helt Kocko för vissa samtidigt så vill jag påminna er om att jag har Neuropsykiatriska Funktionsnedsättningar diagnoser som kan påverka när jag försöker utrycka mig. Vill också säga att jag lär mig dagligen att hantera vad som sker inom mig. Utåt så ser jag ut som vem som helst och då har jag märkt att vissa blir chockade när jag använder vissa ord. För mig så blir det en krock att just ord kan betyda väldigt många olika saker beroende på vem som använder ordet. Jag vet bara vad jag menar med det jag skriver. Att människor sen tror något helt annat blir en chock för mig och jag får genast ett inre stresspåslag. Det är något som jag får lära mig med tiden. Allt går att bli bättre på och jag gör små framsteg varje dag.

ANNONS
Av miaocd miaocd - 28 juli 2018 17:53

En människa som lever med mina diagnoser. Jag vill visa min verklighet och hur det är att leva som mig.
X. Mina budskap i allt jag gör:

X. Våga vara dig själv.

X. Acceptera livet som det är.

X. Synliggöra det osynliga.

X. Allt är möjligt.

ANNONS
Av miaocd miaocd - 28 juli 2018 17:45

Att få inspirera andra och vara öppen för olikheter!

Är det något som jag verkligen brinner för så är det att få inspirera andra och vara öppen för olikheter. För alla vi människor är olika unika precis som vi är. Jag tycker själv att jag har en sund inställning även om jag kanske inte alltid är guds bästa barn. Men det är väl det som kallas att vara människa. Jag står för det jag skriver/säger och jag vet att människor kommer antingen älska det eller hata det och ska jag vara ärlig så kvittar det. Jag är medveten om att jag har ett annorlunda sätt att kommunicera och att jag inte är bra på konsekvenser. Har precis lärt mig att ord kan betyda mycket för olika människor vilket för mig blir jobbigt snurrigt och förvirrande. Förändringar är otroligt jobbigt för mig det ligger i min Autism.

Av miaocd miaocd - 28 juli 2018 17:37

Genom att vara mig själv förändrar jag världen är något som jag läser dagligen och det får mig att hitta min kraft plus att dom orden är så mycket mig. Säger ganska mycket om hur jag ser på livet. Och vad vill jag säga med det undrar ni. Jo jag tycker att det är otroligt skönt när jag hittar rätt.

Av miaocd miaocd - 28 juli 2018 17:14

Att jag startade den här bloggen är främst för att nå ut till vuxna med diagnoser eftersom jag själv är vuxen och känner mig ensam och mår extremt dåligt över diagnoser. Jag vill att vuxna och andra med diagnoser ska veta att det finns fler med samma/liknande problematik. Som också går igenom ett jävla helvete.


Diagnoser tex. är i dag väldigt uppmärksammat och enligt mig väldigt accepterat jämfört med diagnoser. Detta är dock bara min personliga åsikt. Några kändisar som har diagnosen är Viktor Frisk, Tova Helgesson, Anders Bagge och otroligt många fler. Det pratas ganska öppet om diagnoser man är liksom en vanlig person bara att man är ovanligt och känsloladdad men ändå normal liksom.

Har man diagnoser är man avvikande, onormal,  konstig. Jag kan skriva under på mycket av detta men det som är otroligt sorgligt för mig är att om jag med diagnoser bara inte led av den ångesten som jag gör och har gjort hela mitt liv så skulle jag kunna vara ganska normal och inte alls lika uppenbart avvikande.
Av miaocd miaocd - 28 juli 2018 16:56

Självkärlek till mig själv är nyckeln till livet!

Jag vill dela med mig av mig själv och jag är så mycket hela tiden. Allting beror på dagsformen och vad jag känner lust till att göra. En viktig sak som följer mig i allt jag gör är mina budskap:

X. Våga vara dig själv.

X. Acceptera livet som det är.

X. Synliggöra det osynliga.

X. Allt är möjligt.

Dessa fyra budskap är mina följeslavar och vet ni det är så mycket jag. Det jag också vill är att få inspirera er människor genom att visa delar av min vardag för att bidra med ökad kunskap: Intressen:

Natur, djur, hundar, hästar, Katter, utförsåkning, fjällvandring, sjön, campa, träna, promenader, träfa nya människor, familjen och givetvis, mig själv m.m. Jag har insett genom åren att självkärlek till mig själv är nyckeln till livet. Jag säger att utan självkärlek så kan jag inte låta andra älska mig och jag vill inte tvinga människor att älska mig och det jag gör. Livet är en gåva och jag accepterar det som kommer under livets gång. Fast jag blir glad när människor uppskattar det jag gör.

Jag upplever mig själv oftast gladare än många andra människor och jag väljer oftast att hitta lösningar och jag accepterar mig själv och mina funktionsvariationer OCD, Asberger, depression, psykis ohälsa och Autism – dom kommer jag alltid att ha dom växer inte bort.

Det var allt för mig för denna gång.


Av miaocd miaocd - 28 juli 2018 16:43

Jag är medveten om att jag har en väldigt stark intuition.

I bland får jag till mig saker som är så starka att jag känner ett stort behov att ta reda på mera. Jag är medveten om att jag har en väldigt stark intuition och att jag har en förmåga att känna på mig vad som kommer hända i mitt liv. Oftast stämmer det vilket kanske låter helt sjukt för er samtidigt som det är en del av min vardag.

Jag har en otroligt positiv och kärleksfull uppväxt i bagaget. Den har säkert präglat mig till att jag kan vara i min kraft i dag och vara positivt inställd till livet.

Jag tror att det har format mig att vilja att alla människor ska vara i sin kraft och må bra oavsett vad dom väljer i sina liv. Livet blir så mycket enklare.

Av miaocd miaocd - 28 juli 2018 16:29

Jag vill lyfta upp olikheter och min tror är att vi alla är unika och olika på alla sätt. Vi är bra som vi är på alla sätt.

Jag känner mig trygg för jag vet att jag är bra som jag är. I allt finns det två eller flera sidor som vi människor kan fokusera på, positivt och negativt. Visst kan jag välja att deppa över mitt liv eller så väljer jag att fokusera på att jag är unik och bra som mig. Vad tror du att jag väljer?

Acceptans över att jag har mina diagnoser. Vad gör det? Jag är inte sjuk. Har bara mina diagnoser. Mina diagnoser kommer jag alltid att ha. Det bara är så. Jag har acceptera sån som jag är och älska mig som jag är.

Jag vill lyfta upp olikheter och min tro är att vi alla föds unika av någon anledning. Så varför kan vi inte acceptera varandra mer än vi gör i dag? Är du tacksam över din/dina diagnoser och föredrar du/ni positiva eller negativa stunder? Vad gör dig speciell?

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se