Senaste inläggen

Av miaocd miaocd - Tisdag 14 aug 00:53

Alla de bloggar jag följer här läser jag många är så himla bra och borde ha fler följare.
Är det något jag tycker är bra så brukar jag svara tillbaka.
I bland sätter jag ett ❤️ när jag inte vet riktigt vad jag ska skriva men liksom ändå på något sätt visa att jag gillade det.
Det va tydligen inte populärt och fick en sur kommentar tillbaka.
Alla er jag följer jag tycker jag är fantastiska och ni har så mycket att ge.
Jag vill ändå visa att jag läser era inlägg.
Förlåt om jag skrivit något ni inte gillat kändes så trist att någon skulle bli sur och ta åt sig för

ANNONS
Av miaocd miaocd - Onsdag 8 aug 23:40

Två positiva saker om dig själv?

Är ambitös, seriös, driven, ärlig, hjälpsam, snäll, trevlig.


Mina två favoritminnen?

Så klart våra barn och vårt bröllopp.

Mina två favorit saker i hemmet?
Datorn, TV och radion.


Mina två trygghetar?

Min man och våra barn.

Mina två favoritintressen?
Djuren och tränning.


Mina två favoritserier?

Svenska serier.


Två saker på min kropp jag är nöjd med?

Hela min kropp.


Jag skickar listan vidare.

ANNONS
Av miaocd miaocd - Onsdag 8 aug 23:19

Nu får jag skämmas för evigt men ärlighet ja de kommer man längst på. Har själv diagnoser. AST, Autismspektrum. Asperger, Autism, Ocd, deprimerad, depression, psykisk ohälsa.


Läs om en Kvinnas kamp med vardagen med och OCD och Depression m.m

Av miaocd miaocd - Onsdag 8 aug 23:07

Denna blogg skapade jag syfte att andra ska läsa den för jag är öppen om mina diagnoser. Jag skapar den helt enkelt för mig själv och andra.
Jag lider av grov depression, självmordstankar i bland, diagnoser och självskadebeteende. Jag har även ett rätt så grovt självskadebeteende. 
Jag skada inte mig själv för attention.
Jag berättar inte det för attention.
Jag har haft en sådan här blogg förr och fick kommentaren att jag inte alls lider av depression att jag hittar på och att jag bara är en attentionhoe.

Varför är det ingen som tror mig för?
Jag vill helt enkelt bara ha ett ställe att skriva av vad jag tänker och känner.

Av miaocd miaocd - Tisdag 7 aug 00:33

Åtta saker jag uppskattar md mig själv:
 
X. Att jag har åsikter om det mesta och vågar säga vad jag tycker.
 
X. Att jag är duktig på att uttrycka mig.
 
X. Att jag kan sätta mig in i andras situationer och känna stor empati.
 
X. Att jag kämpar på för att bli den bästa versionen av mig själv och för att må bra.
 
X. Att jag är kärleksfull och omtänksam.
 
X. Att jag vågar skriva öppet om mina känslor och tankar.
 
X. Att jag vågar erkänna att jag i bland inte mår så bra.
 
X. Att jag tar mig tid att gå undan en stund för att hantera mina känslor och tankar och kunna hämta ny kraft.
 
Vad uppskattar du md dig själv?
 
 

Av miaocd miaocd - Tisdag 7 aug 00:22

Att försöka peppa eller pusha någon till olika saker kan vara väldigt svårt,särskilt om personen lider av psykisk ohälsa. Gränsen mellan att vara för hård och för daltande kan vara hårfin. Därför tänkte jag skriva lite tips om hur jag personligen tycker att man ska peppa och pusha.

X. Döm inte personen: Jag tycker det är väldigt viktigt att inte döma då det kan trycka ned personen ytterligare. Personen kanske inte kan dansa just nu, men med träning så kan den lära sig det.

X.Slopa uttryck som: Men det där är ju inte svårt eller det är ju bara att du gör så. Du kanske tycker det är lätt men det innebär inte att personen tycker det. För den personen kanske det inte bara är att göra så. Säg hellre något i stil med. Testa att göra så här så kanske det går bättre och går det inte bättre så finns det andra lösningar.

X. Tänk på ditt tonfall: Många kan låta väldigt arroganta otrevliga och dömande när de ska försöka peppa eller pusha någon. Personligen blir det ett bakslag för mig om den som pushar mig har ett sådant tonfall. Om min tränare eller terapeut skulle låta otrevlig eller dömande skulle jag känna mig förminskad för man kan pusha på ett trevligt sätt.

X. Dalta inte men var inte heller för hård. Att alltid ha förståelse för någon och alltid följa deras bana är oftast inte rätt väg men att inte förstå dem och aldrig följa deras bana är inte heller rätt väg. Det är viktigt att hitta ett mellanläge där man förstår personen och samtidigt ser vad som är rimliga mål för denna personen just nu. Att åka Vasaloppet kanske inte är det bästa för någon som aldrig åkt skidor och därför är det inte heller bara att göra för den personen. Att säga åt denna personen att åka Vasaloppet ändå vore ganska dumt. Däremot kan man peppa personen att prova på att åka skidor först.

X. Tänk på att alla är olika. Du kanske har jättelätt för att räkna medan någon annan inte har det. Någon kanske har jättelätt för att åka skidor medan du inte har det. Vi är alla olika och det är okej. Det innebär inte att någon är bättre eller sämre men när man förstår att alla är olika och har olika förutsättningar så kanske man också förstår att allt inte är så lätt för alla. Det handlar inte om att man ska sluta peppa eller pusha det handlar bara om att sluta utgå ifrån att alla har samma förutsättningar och att det som är lätt för mig kanske inte är så lätt för dig och vice versa.

 
Av miaocd miaocd - Tisdag 7 aug 00:16

Att ha en stark självkänsla är otroligt viktigt både för oss själva och för vår omgivning.
När man har en stark självkänsla så vet man att man är värdefull. Man mår bra i sig själv man tycker om sig själv och man vet att man inte är perfekt men man är ändå nöjd med det. Man klarar av att ta både kritik och beröm och man klarar av att både ge sig själv kritik och beröm.

Tänk dig ett vattenglas med hål i botten. Det kvittar hur mycket vatten du häller i så rinner det ändå ut hela tiden. Så är det också med låg självkänsla. Det kvittar hur mycket bekräftelse du får från andra. Om du inte kan bekräfta dig själv och känna att du är värd bekräftelsen så kommer den bara rinna ut och du blir aldrig nöjd.

Att ha en stark självskänsla är livsviktigt men det är också viktigt att tänka på att självkänslan är en färskvara. Det är något du måste jobba med titt som tätt livet ut för att den ska hålla sig färsk. Du kan jämföra den med din kondition. Du har inte en bra kondition livet ut om du inte tränar den. Jag jobbar varje dag med att stärka min självkänsla och det är en kamp men det går så länge man kämpar. Det går att älska sig själv men det tar tid.

Av miaocd miaocd - Måndag 6 aug 23:46

Hela mitt liv har jag kämpat för att få mina diagnoser taget på allvar!

Bloggen blev min trygga asmosfärs där jag vågade ta plats.

Det är mycket enklare att vara öppen.

I min blogg beskriver jag känslan av att leva med diagnoser. Jag lider av ångestsyndrom. Jag vet själv inte alla gånger vad det är som sitter och trycker. I bland kommer det utan anledning och jag kan oroa mig för i princip allt.

Den kan också utlösas av stressiga situationer. En sådan situation kan ge mig väldigt mycket ångest. Även om säkert många kan känna obehag inför samma sak.

När man är på sin sysselsättning har man ju inte alltid tid att tänka så mycket. Jag försöker också distrahera mig på andra sätt genom att till exempel kolla på Youtube-klipp, lyssna på poddar och läsa.

Även om jag upplever att tabut kring psykisk ohälsa börjar luckras upp lever fortfarande en del missuppfattningar kvar. Till exempel att det bara handlar om att rycka upp sig.

Inte för att jag själv ville vara ledsen utan för att folk tog hänsyn då till att jag mådde dåligt och hade förståelse.

Jag berättar att jag genom åren har haft tankar på att avsluta mitt eget liv. Men tankarna har aldrig lett till något försök.

Jag kan fortfarande ha de tankarna i bland men jag har kommit till den punkten att det aldrig blir mer än så. Det är ju inte att man vill dö men vissa gånger vill man inte leva heller.

Till en början handlade det mest om att skriva av sig men ju mer jag gjorde det desto mer respons fick jag. Framför allt fick jag känna att jag inte är ensam om min situation.

Jag har aldrig varit särskilt social i riktiga livet men när jag hittade internet blev det mitt sätt att ta plats och synas på där. Jag själv kan välja vad och hur mycket jag berättar. Mitt space helt enkelt.

Jag tror att allt hör samman ju mer orättvisor det finns desto mer psykisk ohälsa finns det.

Men hon anser att de anhörigas situation är en aspekt som ofta glöms bort i debatten.

Många gånger blir man egoistisk när man mår psykiskt dåligt eftersom man måste fokusera på sig själv och då glöms de runtomkring bort. Jag tror att de måste få en chans att bli bättre informerade om vad som händer.

Då fick jag mer insikt om hur jag faktiskt fungerar och började läsa på ännu mer om mina diagnoser.

Jag vill verkligen kunna hjälpa andra och få utomstående att förstå vad diagnoser innebär.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se