Senaste inläggen

Av miaocd miaocd - 11 september 2018 17:31

Har ätit Venlafaxin för min depression. Har varit utan den i ca 2-3 månader. Har den i apodos. Fy sjutta vad jag måde dålig. Sen upptäcke jag att det var något fel i apotosen. Nu är jag på banan igen. Tack och lov  för det.

ANNONS
Av miaocd miaocd - 11 september 2018 17:10

Jag har inte varit på hugget att skriva i bloggen sista tiden. Ska försöka får i hopp några rader nu. Jag har i alla fall börjat på grundvux nu och ska läsa engelska nu så det är bara tre lektioner i vecka som jag har. Nu i höst så ska jag läsa på distans kurs på Ridskola Strömsholm och det är hästskötare utbildningen. Det är två delkurser. Förra hösten läste jag delkurs A och nu i höst delkurs B. Jag ser fram emot detta. Ska blir kul att komma ditt och uppleva detta igen. Det är två dagars kurs med en övernattning då som förra hösten. Nu på torsdag morgon så tar jag tåget och bussen upp till Strömsholm. Det bruka tar ca 5 timma upp. Gilla ju åka tåg och buss. På fredag eftermiddag så åker jag hemåt igen. Så rulla det på hela tiden. I kväll så ska jag rida lektion. Fick i hopp några rader nu. Vi hörs.

ANNONS
Av miaocd miaocd - 11 september 2018 14:42

Upphåll i min blogg för tillfällighet. Jag återkommer senare.

Av miaocd miaocd - 20 augusti 2018 23:29

Bästa sakerna med att ha hund!


X. Man är aldrig ensam.

X. De blir alltid lika glada i fall du varit i väg 5 min eller 1 timme.

X. Ingen risk att det ligger matrester på golvet som ungarna tappat.

X. Man har alltid sällskap på promenaderna.

X. De sviker dig/er aldrig.

X. Ingen risk att du/ni får vara i fred.

X. Bästa sällskapet i sängen. Bra fotvärmare när det är kallt.

X. Även om de hittar på bus så kan man inte bli arg på dom.

X. Att bara sitta och klappa och gosa gör en så lugn.

X. Ni vet att ni har varandra. De känner av om man är stressad, ledsen eller arg.

De sviker aldrig dig/er och de är bryr sig inte om hur du/ni ser ut eller vad du/ni har på dig/er.
En hund blir ens bästa vän och det värsta är när man ska ta bort sina älskade djur.
Ha du en hund så har du en bästa vän.

Av miaocd miaocd - 20 augusti 2018 22:39

Vissa människor behöver växa upp och skaffa sig en rejäl dos medmänsklighet.


Psykisk ohälsa, mobbning, utanförskap!

Jag läser många olika bloggar och blir så ledsen och förtvivlad när jag läser allt detta om Psykisk ohälsa, mobbning och utanförskap. Vart går det fel?

Vi lever i ett av de bästa samhällen att leva i. Varför går det så fel?
Vi har den bästa mödra och barnhälsovård.

Vi har de bästa bostäder.
Vi har tillgång till den bästa maten.
Vi är friska.
Vi är i stort sett jämställda.
Och ändå mår vi så dåligt många av våra unga mår så dåligt.

Varför mobbas vissa barn? Varför reagerar inte föräldrar och pedagoger. Varför har vi plötsligt blivit så lättkränkta. Varför ser vi inga fel hos våra egna barn?
Varför mobbar barn när vuxna mobbas på sina arbetsplatser. Hur kan vi tro att barn ska göra på annat sätt än vad vi själva gör.
Många allt för många barn gick i dag till skolan med ont i magen.

Läser om hur elakt det kan vara här på nätet. Tänk dig att du är liten och vilsen och inte vågar öppna denna underbara värld för då väller nättrollen in. Väller in i ditt sovrum. Det rum i världen där du ska vara tryggast.

Tänk så många otroligt duktiga engagerade och brinnande människor som plötsligt inte orkar med livet, familjen, jobbet eller sig själva.

Allt för många av oss är inte mobbade inte psykiskt sjuka men upplever ett utanförskap, en ensamhet mitt bland familj, grannar och vänner.

Vad är det för fel på samhället. Vad är för för fel på oss? Fel på oss, det är vi, vi allihop som är samhället. Vi skapar detta samhälle.

Jag funderar så ofta över dessa frågor.

Jag har utsatts för mobbning och vad jag minns mobbades i min närhet i skolan. Jag bestämde mig för att inte bli bitter och då jag på nära håll sett hur bitterhet äter upp den som fastnar i bitterhet.
Jag har drabbats av depression. Jag var ledsen, kände mig ensam, ingen tyckte om mig, inget ville jag göra.


Det man inte vågar säga till någon det skall man inte heller skriva på sociala medier

Av miaocd miaocd - 20 augusti 2018 22:26

Att leva med ångest, diagnoser, psykisk ohälsa betyder att man har saker i ens liv som man är rädd för eller ha svårt att genomföra något.

Av miaocd miaocd - 20 augusti 2018 21:48

Vet ej varför jag skada mig själv. Slår mig själv i huvudet med hårda slag med händera och biter mg själv.

Av miaocd miaocd - 20 augusti 2018 21:44

Det är så himla lätt att trycka ned sig själv och vara elak mot sig själv. Jag tror att vi är många som behöver öva på att vara mer snälla mot oss själva. Hur gör man då för att bli mer snäll mot sig själv?

Jag tror att ett steg är att inte döma oss sig själva så mycket. Exempelvis om du har mycket att göra idag och inte hinner med allt, döm inte dig själv för att du inte hann med alla saker. Beröm istället dig själv för de saker du hann med att göra. Ingen människa är perfekt och de sakerna du inte hann göra idag kan du alltid göra en annan dag.

Se därför alla saker du hann göra idag, oavsett om det bara är en sådan "liten" sak som att du tagit ut soporna. Det kanske verkar löjligt att höja sig själv för att ta ut soporna men det är det inte. Du gjorde ju något, eller hur? Du är så bra exakt som du är, så du behöver inte vara elak mot dig själv, även om jag vet hur lätt det är att vara det.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se