Senaste inläggen

Av miaocd miaocd - 25 juli 2018 01:30

Jag vet än så länge att jag tyvärr dåliga vanor som jag kanske borde sluta med. Alla har vi nog våra olika dåliga vanor av nånting det kan man inte neka om. Så jag passar på att skriva ner min dåliga vanor: Jag har svårt för att sluta bita på naglar i vissa lägen. Så fort jag märker att de växt ut en liten bit. Ja då är jag där och biter bort dom trots att jag ändå vill spara ut mina naglar. Vill ju börja använda nån av alla mina olika nagellack nån gång som jag har hemma har nära ? st olika för att måla på naglarna med. Annars står dom ju bara där till ingen nytta. Jag tar gäna emot tips hur jag ska göra för att bryta mitt mönster.

ANNONS
Av miaocd miaocd - 24 juli 2018 01:11

Jag tänkte först att jag inte skulle skriva ett sådant här inlägg för att så många andra gör det. Men efter en liten stund med ytterligare lite funderingar kring det så bestämde jag mig för att så blir fallet ändå. Som vanligt gäller det här långt ifrån alla men ni som känner er träffade borde kanske tänka till en gång extra på hur ni beter er i sociala medier.

Vad är det jag pratar om och varför vill jag ta upp det även hos mig?

Anledningen till att jag också vill ta upp detta är dels för att det inte går att ta upp för många gånger men också för att jag nästan dagligen ser kollegor inom sociala medier som blir utsatta för det här. Jag själv har än så länge haft väldigt mycket tur men självklart har det hänt mig också. Dock blev jag så illa till mods för en tid sedan när det än en gång drabbade en utav de sociala medier-kollegor som jag följer mest och då kan jag inte längre sitta och titta på.

Men kom till saken nu tack?!

Vi ska än en gång prata om näthat det har gjorts så många gånger så man tycker ju att folk borde förstå men tydligen har det inte gått hem hos alla ännu.

Det jag ser allra mest utav är folk som sitter bakom sina skärmar och droppar kommentarer om någon persons utseende eller personlighet. Vem exakt är du att döma andra?Är du verkligen så perfekt själv? Bevisligen inte eftersom du har låtit dig själv sjunka till den här nivån. Men att säga det när du ser personen i fråga på stan det vågar du inte. Det är helt okej att tycka saker men någonstans måste det väl ändå finnas en gräns för vad man säger högt och inte? Jag blir rädd när jag ser hur vissa beter sig i kommentarsfälten lite här och var.

Fast hallå du/ni är ju offentliga och då får man räkna med att höra sådant!

Vet inte hur många gånger i ordningen jag har hört den meningen nej, nej och åter nej! Bara att man har valt att vara offentlig så betyder inte det att man får säga precis vad som helst vi har känslor som alla andra och ska väl inte straffas för att vi har gjort valet att dela med oss av livet? Nu får ni faktiskt skärpa till er en gång för alla. På vilket sätt mår du bättre av att trycka ner någon? Sprid kärlek eller var tyst om du inte gillar det. Det är två väldigt enkla val du har.

Som jag skrev ovan så har jag tack och lov väldigt snälla kommentarsfält på mina kanaler än så länge men en och annan ogenomtänkt kommentar har jag absolut fått. Det är oavsett ingenting vi ska behöva ta inte någon varesig man är offentlig eller inte. Att det är något vi ska räkna med är skitsnack man kan inte gilla alla eller tycka lika om allt men håll det för dig själv i stället för att leta fel. Nästa gång är det dig det drabbar då är det garanterat inte lika roligt.

ANNONS
Av miaocd miaocd - 24 juli 2018 00:17

En mamma, frun och hundintresserad hästintresserad.

Intresset ligger störst inom hundsporten, hästsporten har varit aktiv inom hundkappen i ca år 1999.

hästkappen i ca 40 år.

Kärleken ligger hos mina 2 barn och min älskade make som stöttar mig i ur och skur och framförallt står ut med alla mina ideér och äventyr.

Lever ett alldeles vanligt liv där det kretsar i största hand runt mina älskade barn och make och våra djur och intressen.

Men det är livet som en mamma/fru.


Av miaocd miaocd - 23 juli 2018 23:21

Blogg livet i dag är ju så otroligt megastort.


Det finns många konkurrenter och bloggare som bloggar om allt och lite till.

Men det är en sak jag inte kan förstå.
Varför får man nästan aldrig kommentarer tillbaka på sin egna blogg när man kommenterat hos andra bloggare?

Ja jag är med i många blogg grupper på Facebook

Men det verkar nästan aldrig som folk skriver nåt i kommentarsfältet innan de lämnar sidan.
Varför är det så tror ni?

Varför är vissa bloggare rädda att lämna en eller förra kommentarer?  

Jag själv uppskattar när jag  får kommentarer förbrukar oftast lämna några ord tillbaka hos de som lämnar mågra ord hos mig.Brukar ni ha svårt med att få kommentarer för på era bloggar?

Var gärna med att diskutera men håll god ton tack.
Av miaocd miaocd - 23 juli 2018 23:13

Har börjat hitta skrivar glöden igen så kommer  nog  uppdatera bloggen och instagram mer oftare nu. 


Följer alltid tillbaka hos er som börjar följa mig.
 
Ja jag vet att bloggen ser rörig ut. Men  jag håller på tänka ut hur jag ska göra den mindre rörig.
 
Ja i dag ska jag komentera i kapp hos mina favoritbloggare och instagrammare. 
 
Nu ska jag forsätta njuta av min långa semester.
 
Hoppas ni alla får en underbar dag och en forsatt trevlig vecka.
Av miaocd miaocd - 19 juli 2018 23:30

Sverige brinner men detta kan vi göra!


Godkväll hörrni. Sverige brinner och det är så jäkla läskigt. Började smågrina häromdagen när jag vaknat och sett fler och fler Instastories av människor som behövt evakuera eller är i riskzonen. Fy fasen alltså. Moder Jord är arg och det med all rätt, för är helt sjukt hur vi förstört klimatet. Alla dessa 80 st bränder är ju en konsekvens av det, vilket jag hoppas att alla förstår. Men innan vi pratar om vad vi måste göra för framtiden, både långsiktigt och för att förebygga liknande katastrofer måste vi prata om vad vi kan göra NU. För det är KRIS och typ alla kan göra något. Nu, idag, imorgon och veckor framåt.

1. Läs, läs, läs. Läs alla artiklar du kommer över med info om bränderna för att skaffa perspektiv, fakta och kunskap men läs även hos personer på Instagram. Jag kan rekommendera grysolis, a.imababy, systerjonna, josefinamun, floveus, myhlta & glutensnuten (länkar till deras profiler i webläsare).

2. Ta reda på hur du kan hjälpa till rent praktiskt om du har möjlighet. Finns en svinfin och bra grupp på Facebook t.ex som heter "Hjälpgrupp för skogsbränderna i Härjedalen". Där skriver folk om bostäder de har till förfogande, efterlyser alltifrån smörgåspålägg till tankbilar eller bara säger hej här är jag vad kan jag göra? Blir tårögd när jag scrollar igenom gruppen. En kan även ringa Frivilliga Resursgruppen070-3618634 (Härjedalen), maila kommun@herjedalen.se, krisinfo@ljusdal.se, kundcenter@ragunda.se eller ta sig till brandstationen i Sveg som även verkar vara en samlingsplats för frivilliga.

3. Skänk pengar! Här finns en insamling på Facebook och en kan även swisha:
Frivilliga Resursgruppen får ekonomisk hjälp via Helena Bredsens insamling. Detta är all hjälp som kan behövas för de som frivilligt ställer upp. JÄTTEVIKTIG insamling!
SWISH: 0722 208820

Gammelgården Sveg
Flera personer engagerar sig i att bre mackor som de sedan transporterar ut till de frivilliga och räddningstjänsten.
SWISH: 0702 859844 - Marie Göransson

Ragunda Hembygdsförening
Hjälper till med markservice och mat för alla de som arbetar med att släcka bränderna vid Ragunda Jämtland.
SWISH: 123 609 53 19

Bränsle till tankbil
Philip Lindow är volontär och kör vatten i en utlånad tankbil. Han behöver hjälp med bränslepengar. utgår från Östersund.
SWISH: 0703 120090


4. Ändå viktigt förebyggande: Grilla, elda och rök FÖR TUSAN inte i naturen och VÅGA säga till folk ni ser göra detta! Vi har redan haft 80 bränder för många nu och tanken på att det kan bli fler pga mänskliga faktorn gör mig galen.

Ni ser, det ÄR inte svårt att hjälpa till och vi MÅSTE försöka hjälpa våra medmänniskor nu. De som bor i glesbygden och alldeles för ofta (läs: jämt) glöms bort när Sverige är så otroligt stads-centrerat. Vi måste göra allt vi kan för dem, djuren och naturen ok?


Dela inläget vidare så det sprids över allt!

Av miaocd miaocd - 19 juli 2018 16:57

Dagens diskussion. Kommer handla om bloggandet. Jag ser det så att i periodvis så är det nästan inga personer alls Som komenterar här på min blogg hos mina inlägg. Varför är det så? Jag själv tillbringar många timmar per dag genom att komentera bloggar på olika blogportaler. Men jag får nästan aldrig någon komentar tillbaka hos de jag komenterat hos. Varför är det så? Varför är det så svårt att vara vänlig en kort stund och lämna en komentar på ett eller flera inlägg hos den bloggaren man besöker? Vad tycker ni om detta? Har ni också samma problem? Försöker så gott som blanda mina inlägg med olika teman men inget hjälper. Hur ska jag jag göra.  Ge mig era bästa råd och tips. 

Av miaocd miaocd - 19 juli 2018 16:52

Jag skulle vilja ha just din uppmärksamhet i detta inlägget. Just nu så behöver jag er hjälp med att nå ett mål. Behöver just din hjälp. Du som läser det här. Att hjälpa mig nå 1000 följare min instagram givetvis så följer jag tillbaka alla er som börjar följa mig först.
Min instagram är som en personlig blogg där jag delar med mig av allt och lite till. 

Så just du är välkommen att följa min instagram. Vi ses där!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se