Alla inlägg under juli 2018

Av miaocd miaocd - 25 juli 2018 02:24

Vi mår dåligt psykiskt och fysiskt oftast av olika anledningar. Men vad är psykisk ohälsa egentligen?

Jag menar jag är inte rätt person att bedöma hur du mår. Du mår som du mår det gör jag med. Jag har en helt annan historia än vad du har. Jag kanske har gjort värre saker än du eller så har du gjort ännu värre saker än mig kanske? Men det handlar väl inte om vem som gjort värst saker det handlar väl om att det vi gjort har varit värst för oss själva det du gjorde var droppen för att du skulle må som du gör. Mitt var i alla fall droppen för mig.

Jag står för varje sak jag gjort och sagt men jag ångrar mina saker enormt. Jag önskar jag hade tagit det andra valet gått den andra vägen för den hade gynnat mig och mitt mående extremt mycket mer. Men jag ångrar inte att jag lärt mig livets läxor för med dem kan jag vända det till det positiva. Jag kan lära just dig som läser detta att inte gå samma väg som mig. Den vägen var inte bra ta den andra i stället.

Vad kan jag säga till dig som mår dåligt? Jag skulle kunna säga tusentals saker du kan göra för att må bra, gå på promenad, rita eller skriv. Men det mer konkreta och det tips man ska ta emot på ett seriöst sätt är att stå på dig undvik grupptryck att säga nej är mer vuxet än att osäkert säga ja även om det är oerhört svårt så kommer du tacka dig själv till att du sa nej när någon frågade dig om alkoholen eller frågade dig om andra negativa saker.

Jag önskar jag var bättre på att säga nej men jag är en väldigt snäll människa dum snäll skulle jag säga. För det är inte att vara snäll mot sig själv. Jag tackade ja till alkoholen den drog med mig på min värsta resa någonsin och jag har slösat flera flera tusentals kronor på alkohol. Ta den andra vägen för denna har jag redan gått och den är inte värd att ta.
Det var mitt lilla meddelande till er alla i dag! Försök att ta hand om er och försök att finna det positiva i livet.

Av miaocd miaocd - 25 juli 2018 02:09

Eftersom min blogg har som röd tråd psykisk ohälsa så skriver jag ju öppet kring min. Just nu är det min OCD som spökar.

Jag har ju flera diagnoser inom psykisk ohälsa men jag måste nog säga att om jag måste lista vad som är värst då är det min OCD för den gör min ångest så extrem. Och genom det blir jag mer deprimerad. Jag hatar verkligen att må så här. Har fått panik. Det gör mig rädd trots att jag vet att allt kommer lösa sig och att jag är starkare i dag än då.

Men ändå så hatar jag denna jävla psykiska ohälsa.

Om just nu som läser detta har OCD hur hanterar ni den? Hur är den för er? Har ni fått hjälp?

Förlåt för ett så negativt inlägg men sanningen måste fram. Fler måste veta hur människor som är sjuka faktiskt mår.

Av miaocd miaocd - 25 juli 2018 01:34

Jag är en glad och social mamma/fru. I stort sätt har alla mina vänner lämnat mig på grund av  min psykiska ohälsa m.m Så vill gärna lära känna nya människor som accepterar den jag är. Tack.

Av miaocd miaocd - 25 juli 2018 01:30

Jag vet än så länge att jag tyvärr dåliga vanor som jag kanske borde sluta med. Alla har vi nog våra olika dåliga vanor av nånting det kan man inte neka om. Så jag passar på att skriva ner min dåliga vanor: Jag har svårt för att sluta bita på naglar i vissa lägen. Så fort jag märker att de växt ut en liten bit. Ja då är jag där och biter bort dom trots att jag ändå vill spara ut mina naglar. Vill ju börja använda nån av alla mina olika nagellack nån gång som jag har hemma har nära ? st olika för att måla på naglarna med. Annars står dom ju bara där till ingen nytta. Jag tar gäna emot tips hur jag ska göra för att bryta mitt mönster.

Av miaocd miaocd - 24 juli 2018 01:11

Jag tänkte först att jag inte skulle skriva ett sådant här inlägg för att så många andra gör det. Men efter en liten stund med ytterligare lite funderingar kring det så bestämde jag mig för att så blir fallet ändå. Som vanligt gäller det här långt ifrån alla men ni som känner er träffade borde kanske tänka till en gång extra på hur ni beter er i sociala medier.

Vad är det jag pratar om och varför vill jag ta upp det även hos mig?

Anledningen till att jag också vill ta upp detta är dels för att det inte går att ta upp för många gånger men också för att jag nästan dagligen ser kollegor inom sociala medier som blir utsatta för det här. Jag själv har än så länge haft väldigt mycket tur men självklart har det hänt mig också. Dock blev jag så illa till mods för en tid sedan när det än en gång drabbade en utav de sociala medier-kollegor som jag följer mest och då kan jag inte längre sitta och titta på.

Men kom till saken nu tack?!

Vi ska än en gång prata om näthat det har gjorts så många gånger så man tycker ju att folk borde förstå men tydligen har det inte gått hem hos alla ännu.

Det jag ser allra mest utav är folk som sitter bakom sina skärmar och droppar kommentarer om någon persons utseende eller personlighet. Vem exakt är du att döma andra?Är du verkligen så perfekt själv? Bevisligen inte eftersom du har låtit dig själv sjunka till den här nivån. Men att säga det när du ser personen i fråga på stan det vågar du inte. Det är helt okej att tycka saker men någonstans måste det väl ändå finnas en gräns för vad man säger högt och inte? Jag blir rädd när jag ser hur vissa beter sig i kommentarsfälten lite här och var.

Fast hallå du/ni är ju offentliga och då får man räkna med att höra sådant!

Vet inte hur många gånger i ordningen jag har hört den meningen nej, nej och åter nej! Bara att man har valt att vara offentlig så betyder inte det att man får säga precis vad som helst vi har känslor som alla andra och ska väl inte straffas för att vi har gjort valet att dela med oss av livet? Nu får ni faktiskt skärpa till er en gång för alla. På vilket sätt mår du bättre av att trycka ner någon? Sprid kärlek eller var tyst om du inte gillar det. Det är två väldigt enkla val du har.

Som jag skrev ovan så har jag tack och lov väldigt snälla kommentarsfält på mina kanaler än så länge men en och annan ogenomtänkt kommentar har jag absolut fått. Det är oavsett ingenting vi ska behöva ta inte någon varesig man är offentlig eller inte. Att det är något vi ska räkna med är skitsnack man kan inte gilla alla eller tycka lika om allt men håll det för dig själv i stället för att leta fel. Nästa gång är det dig det drabbar då är det garanterat inte lika roligt.

Av miaocd miaocd - 24 juli 2018 00:17

En mamma, frun och hundintresserad hästintresserad.

Intresset ligger störst inom hundsporten, hästsporten har varit aktiv inom hundkappen i ca år 1999.

hästkappen i ca 40 år.

Kärleken ligger hos mina 2 barn och min älskade make som stöttar mig i ur och skur och framförallt står ut med alla mina ideér och äventyr.

Lever ett alldeles vanligt liv där det kretsar i största hand runt mina älskade barn och make och våra djur och intressen.

Men det är livet som en mamma/fru.


Av miaocd miaocd - 23 juli 2018 23:21

Blogg livet i dag är ju så otroligt megastort.


Det finns många konkurrenter och bloggare som bloggar om allt och lite till.

Men det är en sak jag inte kan förstå.
Varför får man nästan aldrig kommentarer tillbaka på sin egna blogg när man kommenterat hos andra bloggare?

Ja jag är med i många blogg grupper på Facebook

Men det verkar nästan aldrig som folk skriver nåt i kommentarsfältet innan de lämnar sidan.
Varför är det så tror ni?

Varför är vissa bloggare rädda att lämna en eller förra kommentarer?  

Jag själv uppskattar när jag  får kommentarer förbrukar oftast lämna några ord tillbaka hos de som lämnar mågra ord hos mig.



Brukar ni ha svårt med att få kommentarer för på era bloggar?

Var gärna med att diskutera men håll god ton tack.
Av miaocd miaocd - 23 juli 2018 23:13

Har börjat hitta skrivar glöden igen så kommer  nog  uppdatera bloggen och instagram mer oftare nu. 


Följer alltid tillbaka hos er som börjar följa mig.
 
Ja jag vet att bloggen ser rörig ut. Men  jag håller på tänka ut hur jag ska göra den mindre rörig.
 
Ja i dag ska jag komentera i kapp hos mina favoritbloggare och instagrammare. 
 
Nu ska jag forsätta njuta av min långa semester.
 
Hoppas ni alla får en underbar dag och en forsatt trevlig vecka.
Ovido - Quiz & Flashcards