Alla inlägg under april 2018

Av miaocd miaocd - 24 april 2018 22:00

Försoning och förlåt mycket tankar och funderingar.
Att säga förlåt är att själv bli fri.
Vad tänker ni om texten? Tycker ni det stämmer?

Jag tyckte först inte det för jag tänkte att när jag ber en person om förlåtelse och så tar inte den personen emot mitt förlåt. Nej då blir inte jag hel. För när jag ber om ursäkt då gör jag det från mitt hjärta och kan då inte mottagaren ta emot förlåtet då ligger det inte längre på mig och jag borde känna mig fri.

Jag säger hellre förlåt en gång för mycket än för lite.

 Vad tänker ni?

Av miaocd miaocd - 24 april 2018 21:23

Det här visste ni inte om mig!


Jag är:


Svåruppraggad – Ja ni läste rätt. Jag är skitsvår att ragga upp, definitivt då jag redan har man och barn min kära famij. Ger fXn i mig. Jag blir mer äcklad, och irriterad och kan bli riktigt elak om personen inte slutar ragga trots att jag har sagt att jag redan har man och barn min kära famij. Ger fXn i mig. 


Så jävla envis – Ja jag är fruktansvärt envis. Vill jag ha något då gör jag allt för att få det. Jag är envis och vill få fram mina åsikter och jag står för de. Jag backar inte, det spelar ingen roll vad folk säger.


Egoist – Ja mår jag bra så är jag nöjd så. Jag gör inte saker för andras skull om jag själv inte helhjärtat vill det. Jag ger inte mitt hjärta och vänskap till vem fan som helst. De är mer värt än att bli vän med någon igen, så ändå utnyttjar det till max. Vill jag bli vän med någon igen, så är det för att jag också vill det inte bara för att någon tycker synd om sig själv och vill ha förlåtelse och bla bla. Jag håller mig undan ryggradslösa kräk. Plus, vill jag ha någon i mitt liv då är det helhjärtat, då vill jag ha de – så enkelt är det.


Snäll och mtänksam person – Jag bryr mig sjukt mycket om andra. Och lyssnar, stöttar och peppar. Ger värmande ord och vill lyfta upp folk i skyarna. Om jag älskar någon sjukt mycket så kan jag göra vad som helst, ett exempel; jag hälsa på seriösa, ärliga vänner. Jag är en sån som behandlar andra så som de behandlar mig. Men om man inte respekterar mig och mina beslut så bryr man sig inte om mig överhuvudtaget utan det är bara vad de vill, vad de vill ha. Såna bojkottar jag, backar direkt och lägger min andra sida till. Oftast finns inte de personerna i mitt liv och vet ni, jag saknar inte, blickar inte tillbaka – och kommer heller aldrig att göra det. Är det över, så är det definitivt över.

Av miaocd miaocd - 24 april 2018 20:51

I bland måster vi känna botten innan vi når toppen.

Om vi försöker fly från våra problem kommer problemer förr eller senare att komma i kapp oss.

Det har hänt mig. Så jag vet precis hur det är. 
Jag har alltid flytt från problemen men gjort det ovetandes på något sätt. Inte förstått det riktigt.
En dag kom det i fatt mig och har satt krok ben för mig själv.
Jag kraschade! Jag har alltid sagt att mitt förflutna och mitt tidigare liv inte påverkar mig. Att jag lagt det bakom mig.  Eftersom jag aldrig pratat om det med rätt personal så har det bara växt sig. Jag har inte tagit tag i det.
Det gäller att bearbeta det man vart med om tillåta sig att må dåligt för att klara av att må bra.
I bland måste man falla ner till botten för att känna värde av toppen.

Av miaocd miaocd - 23 april 2018 22:54

Förra veckan kände jag mig: Bara bra.


Denna veckan ser jag fram emot: Att går på stickcafe och rida och min sysselsättning.

Denna veckan ser jag inte fram emot: Att gå ovetandes.



Av miaocd miaocd - 23 april 2018 22:26

När jag lägger mig så är jag trött för det mesta men jag lyckade inte somna i natt vilket känns inte bra. Jag mår bra i dag för jag har lyckas sova lite på förmiddagen. Sen for jag till Växjö på Guldfesten dom hade på torget där. Växjö vann SM - Gulet år 2018.  Åkte i efterrmiddags och kom hem sent i kväll. Lite trött bara men inte så konstigt egentligen. Hoppas mitt månde håller sig hela tiden för jag mår ralativt bra just nu. Så här kring mitt mående men det märker vi. Jag tog en massa bilder på toget som jag kanske lägger upp på min blogg ev. Det är ju roligt att se hur det ser ut bakom kameran så att säg. Vår helg har varit lung i min smak alla fall. Vad har ni gjort i helgen då?

Av miaocd miaocd - 23 april 2018 01:23

Jag är en person som på grund av bland annat lättare social har lätt att vistas i större grupper och kompisgäng.

Har psykisk ohälsa och har haft det i några år.

Eftersom väldigt många människor söker sig till just grupper så har jag därmed väldigt svårt att hitta vänner. Jag har dock inga problem att bara vistas i miljöer med mycket folk eller att umgås på tu man hand. Det är när man ska prata i en större grupp eller inför en stor folksamling som det kan bli problem för min d...el.

Gör ett försök att hitta likasinnade i liknande situation bland annat på denna sida.

Söker främst vänner i Småland av Kronobergs län (Växjö, Ljungby, Halmstad, Markaryd, värnamo och Jönköping kommuner) men även samt i grannlänen. Jag utesluter dock inte helt vänner från övriga Sverige eller världen heller. Kan bli lite svårare att ses ofta då bara om man skulle vilja det.

Sitter mycket vid datorn när jag är hemma, gillar annars att cykla sommartid, åka skidor vintertid och promenera året runt, gärna i sällskap av någon annan om den tillgången finns. Någon gång per år kan det även bli någon utlandsresa också.

Söker ingen speciell person mer än någon annan som kanske också har svårt socialt och vill ta sig ur sin bubbla.

Gärna något av det som jag annars brukar göra ensam på min fritid men även att typ gå ut och äta och fika och sånt kanske m.m

Jag söker vänskap med kvinnor i åldrarna 48 - 60 år.

Vill i första hand Maila och chatta se om vi kommer överens och har nåt gemensamt, därefter kan vi prata i telefon och känns det rätt sen kan vi träffas ute och ta en fika eller nåt. Sen får vi se.

Älskar snälla människor, behöver känna mej trygg gör absolut inget om du känner inom dig du inte duger sanningen är nog du duger bättre än du tror i så fall. Skriv mer än gärna. Jag känner nämligen ofta att jag själv inte duger. Jag kommer inte vara otrevlig mot dej. Vill absolut inte såra eller bråka med någon vill bara ha en eller flera snälla människor som vänner. Kan prata om det mesta. OBS! Är bara ute efter vänskap. Har egen familj.

Intresserad av film, löpning, styrketräning, min familj, träna, promenader, hästar, hundar, djur och att lära känna människor på djupet m.m

Hör gärna av dig. Du är efterlängtad.

Det är tungt att vara ensam, och jag har alltid haft svårt att få vänner. Jag hoppas att jag ska kunna bryta ensamheten.

Eftersom jag är 48 år.och är sjukpensinär. Så känner jag en stor tomhet inom mig och jag vill inte längre vara så ensam som jag är.

Vill ni har kontakt så får ni gärna höra av er via pm eller E-mail.

Av miaocd miaocd - 22 april 2018 22:28

Jag börjar bli trött på riktigt nu över hur folk beter sig. Att jag och min make är något andrahandsval som människor kan komma och umgås med när inget bättre dyker upp. Jag tycker detta beteendet inte är okej kan du bara umgås med oss när ingen annan kan då kan det faktiskt lika gärna vara.


Jag tänker inte ställa upp på något sånt här mer. Att folk i vår närhet ser oss som ett andrahandsval för hur kul är det att känna sig som ett andrahandsval? Att man blir bortvald för att det är något annat som är roligare? Jag kan säga dig att den känslan är inte rolig att känna sig som ett andra handsval och förstår inte hur folk tänker när man behandlar sina vänner på det sättet. Om man ens tänker?


Jag skulle aldrig behandla mina vänner på det sättet. Att få dom att känna sig som ett andra handsval för att det finns andra saker som är roligare. Det är nog det värsta man kan göra mot sina vänner att behandla dom på det viset. Visst man kan inte umgås jämt och ibland vill man göra andra saker men då kan man säga det istället. Kom inte tillbaka sen för de inte blir som de är tänkt för då känner man sig som ett andrahandsval och väldigt utnyttjad.


Behandla dina vänner mer respekt och utnyttja dom inte och behandla dom som ett andrahandsval.

Av miaocd miaocd - 22 april 2018 01:43

Psykisk ohälsa har inget utseende!

Psykisk ohälsa syns oftast inte på utsidan.
Psykisk ohälsa har inget utseende. Psykisk ohälsa har ingen ålder. Inte heller något kön, yrke eller ekonomi. Därför kan du inte säga till någon att den inte ser ut att må dåligt. Du kan inte säga att någon inte ser ut att ha ångest eller att den har det för bra för att lida av psykisk ohälsa.

För psykisk ohälsa kan drabba vem som helst, när som helst. Du kan vara lång, kort, smal, tjock. Rik, fattig. Man, kvinna, hen. Du kan vara gammal eller ung. Du kan ha familj eller vara ensam. Du vet aldrig någons bagage och därför kan du heller aldrig säga till någon att de inte mår dåligt. Lika väl som cancer kan drabba vem som helst så kan psykisk ohälsa också göra det.

Det är inte fel att lida av psykisk ohälsa. Det gör oss inte till dåliga människor. Det gör oss inte svaga. Det smittar inte heller. Vi är bara helt vanliga människor som ibland inte mår så bra och det är okej. Men det jag vill att du ska veta om oss med psykisk ohälsa är att vi kämpar dagligen för att må bra igen, för det är allt vi vill. Det du många gånger tar för givet kan vara en kamp för oss med psykisk ohälsa, men vi kämpar på för att vi en dag ska vara fria från detta och den kämpaglöden vi har är beundransvärd!

Ovido - Quiz & Flashcards